Fodterapi

Lidt om Fødder


Hvis du starter et husbyggeri med at lægge taget, falder det til jorden. Så man starter altid med at lægge et solidt fundament, man kan bygge oven på. Nede fra og op. Fødderne er vores fundament, de er afgørende for vores bevægelse og balance. Det er fødderne, der bærer os frem, så det er vigtigt at passe godt på dem!


Anatomisk set er foden bygget op af 26 knogler med 32 led, 20 muskler og 100 ledbånd. Sammen skaber de en unik bærende og affjerdrende konstruktion, der passer lige til det formål fødder har.


For meget hård hud kan være tegn på uhensigtsmæssig belastning af foden og kan medfører smertefulde ligtorne og hælrevner.

Fejlsstillinger i fødderne kan være arvelige, men de kan også opstå i forbindelse med eksempelvis graviditet, overvægt, overbelastning, forstuvninger eller ved at skader som en brækket fod.


Ligtorne, hård hud, vorter og nedgroede negle kan give smerter i fødderne, og er beskeder fra kroppen, som man bør lytte til.

Smerter i fødderne bevirker, at man bevidst eller ubevidst ændre gangmønster og dette kan få indflydelse på den naturlige kropsholdning. Ændringerne kan give smertefulde symptomer i resten af kroppens muskler og led med tiden.


Som statsautoriseret fodtereapeut kan jeg her på klinikken vurderer dine fødders sundhedstilstand og behandle dem efter behov.

Copyright @ fodterapi-langsigaard.dk

Delivered by Liana Creative